Werking van de TEI bij pijnklachten

De TEI kan heel goed ingezet worden bij lichamelijke klachten. Zowel thermotherapie als elektrotherapie hebben een positief effect op zowel acute als chronische pijnklachten. De combinatie van deze twee technieken versterkt het effect, omdat je middels de infrarood straling dieper in het weefsel doordringt en de elektronische pulsen zo nog beter geleiden.

Op deze manier kunnen we de pijn effectief verminderen bij onder andere de volgende klachten:

  • PMS
  • Overgangsklachten
  • Oedeem (vocht vasthouden)
  • Reuma
  • Hernia
  • Overige pijnklachten in spieren en gewrichten

Infraroodlicht op de huid heeft een positieve invloed op verschillende lichamelijke klachten. De theorie erachter is simpel maar zeer effectief. De warmte van de infraroodlicht dringt dieper in het weefsel door en verwarmt het lichaam. Deze warmte laat het hart sneller pompen waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Je stofwisseling wordt hierdoor ook gestimuleerd en je afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De warmte heeft een verdovend effect op de zenuwen.

Spierpijn ontstaat door het ophopen van zuren in de spieren. Doordat de afvalstoffen (zuren) je lichaam versnelt verlaten, vermindert de pijn aanzienlijk. Daarnaast is er een betere doorbloeding en dat zorgt ervoor dat spieren soepeler aanvoelen.

De stimulatie van de bloedsomloop zorgt ervoor dat de TEI ook in te zetten is bij reuma. De spieren ontspannen waardoor de pijn vermindert.

De impulsen die ontstaan door de stroomstootjes is zeer geschikt voor de behandeling van chronische pijn. Het bevordert/stimuleert namelijk de aanmaak van lichaamseigen stoffen met een verdovende werking. Dit geeft een verlichting tijdens de behandeling, maar werkt ook door na de behandeling.

Bij acute pijn zet je de TEI ook in, omdat de pulsen het doorgeven van pijnsignalen naar de hersenen vermindert of blokkeert. Daarnaast zorgt de beweging voor betere doorbloeding en afvoeren van afvalstoffen die op de pijnplek opgehoopt zijn. De zenuw wordt geprikkeld, dat zorgt voor verlichting van de pijn. De spieren worden getraind, wat ook bijdraagt aan een sneller herstel en minder pijn.

Een stram gevoel in benen, armen of gewrichten kan door de beweging van de spieren met behulp van elektrostimulatie soepeler aanvoelen. De spieren worden geprikkeld en de bloedsomloop verbetert. Zo kun je toch in beweging zijn zonder teveel inspanning. En voorkom je verdere stijfheid en stimuleer je versoepeling.

De samenwerking tussen elektrotherapie en de thermotherapie zorgt dat de infrarood straling door de weefsels wordt geabsorbeerd en het weefsel beter wordt bereikt. De combinatie van de betere bloedsomloop van de infrarood en de beweging van de elektroden zorgen voor het sneller afvoeren van de afvalstoffen en meer voeding in het bloed.

Door pijn is bewegen vaak heel lastig, terwijl dat juist goed is voor het herstel. Met behulp van de TEI lukt dit toch. Doordat de programma’s volledig aangepast kunnen worden op de pijnklacht is er voor iedereen een optimaal programma beschikbaar.

De TEI kan helpen bij reuma (en gerelateerde aandoeningen), rugpijn (onder en boven), nekpijn, schouderpijn, buikspieren, zere benen en armen, vochtophopingen en meer. Een proefbehandeling is mogelijk om het effect voor iedere klant te bekijken en een goed programma samen te stellen.

Mensen die intensief sporten, dus meerdere keren per week of langdurig tijdens één training, kunnen door middel van een TEI behandeling veel sneller herstellen. Dit zorgt ervoor dat je eerder fit bent en veel optimaler kunt trainen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die marathons lopen, lange afstanden fietsen, zwemmen, deelnemen aan triathlons of door topsport dagelijks trainen. Wanneer je de TEI inzet zullen zij nog beter presteren en zich fitter voelen. Is de sporter geblesseerd dan zal deze ook sneller herstellen met behandelingen van de TEI.

Wil je meer lezen over de behandeling?