Abonnementsvorm Vida Vitaal

Inmiddels is het al vrij bekend dat we bij Vida Vitaal op een andere manier gaan werken. Namelijk met programma’s in abonnementsvorm. Logisch dat zo’n verandering vragen oproept en daarom wijd ik er een blog aan.
Want wat is nou precies de reden dat er zo’n grote verandering gaat plaatsvinden en waardoor voldoet de oude manier van werken niet meer? Daar zijn een aantal redenen voor en die zal ik hieronder uiteenzetten:

Prijsstijging producten Coach Nutrition:
Coach Nutrition heeft aangekondigd een prijsstijging te gaan doorvoeren per 1 mei 2024. Deze prijsstijging bedraag 5% en zal van toepassing zijn op alle producten in de Coach Nutrition-lijn. Wij zijn uiteraard niet blij met deze stijging, maar gezien de stijging van de prijs van de grondstoffen was dit een bericht wat niet uit kon blijven. Coach Nutrition heeft lang geprobeerd deze stijging op creatieve manieren op te vangen, maar helaas is nu het moment daar dat de prijzen van de producten voor het eerst sinds de pandemie ook gaan stijgen.

Stijging van de cacaoprijs:
De cacao-oogst is mislukt en daardoor zullen de cacaoprijzen deze zomer wereldwijd de pan uit gaan rijzen. Van zowel Coach Nutrition als van NUPO ontvingen wij het bericht dat dit invloed zal hebben op de prijzen van de producten waar cacao in verwerkt is. Heel vervelend, maar ook logisch.

Minder toezicht op correct uitvoeren programma
Door de komst van onze webshop hebben we gemerkt dat het lastig is om te monitoren of iedereen zijn of haar programma goed uitvoert. Wij zijn als coaches verplicht te monitoren of je minimaal drie producten per dag gebruikt. Elke dag, ongeacht of je die dag een feestje hebt of om andere redenen extra dingen eet. De basis moet altijd minimaal drie producten per dag zijn. De belangrijkste reden dat wij dat controleren is vanwege het feit dat je op die manier alle vitamines en voedingstoffen binnenkrijgt en dus verantwoord met je lichaam en gezondheid omgaat. Daarnaast heb je alleen goed resultaat, wanneer je onze producten op de juiste manier gebruikt. En het resultaat, daar doen we het natuurlijk voor! Door de afname te tellen en bij te houden, konden wij monitoren of iedereen de producten op een verantwoorde manier gebruikte en dus op een verantwoorde manier met zijn of haar gezondheid omging. We merken dat dat in de huidige situatie lastiger is en daarom hebben we deze keuze gemaakt.

Door onze diensten in de vorm van abonnementen te gaan aanbieden hopen we bovenstaande situaties te kunnen tackelen en zo onze diensten zo goed en zo voordelig mogelijk te kunnen aanbieden, met als meest belangrijke doel: het waarborgen van jouw gezondheid en het waarborgen van jouw resultaat.

Wat gaat er veranderen?
De opzet zoals hij nu nog bestaat, gaat dus verdwijnen. Vanaf 1 mei 2024 zullen alle nieuwe klanten bij hun intakegesprek direct de optie krijgen te kiezen voor een abonnement dat het beste bij hun behoefte past. Bestaande klanten zullen pas 1 augustus 2024 overstappen naar dit systeem. Op die manier willen we bestaande klanten de kans geven hun programma af te ronden op de manier zoals ze gewend zijn.
Een abonnement wordt afgesloten voor een periode van vier weken of voor een periode van 12 weken. Net zoals met vele andere abonnementsvormen (denk aan je telefoon of de sportschool) ontvang je korting wanneer je kiest voor het 12 weken abonnement. Hiermee geef je namelijk aan dat je intenties serieus zijn en dat je gemotiveerd bent. En dat zien wij graag! De prijzen verschillen, afhankelijk van of je het 800 programma wilt volgen, het 900 programma, of wanneer je aan het opbouwen bent. Hoe minder producten je gebruikt, hoe minder je uiteraard betaalt. Voor deze vaste prijs mag je zelf bepalen welke maaltijdvervangers je gebruikt, alle maaltijdvervangers mogen worden gekozen, zonder uitzonderingen.
Wanneer je extra producten wilt meenemen omdat je graag een buffer hebt of omdat je partner je repen steeds opeet, kun je die apart afrekenen. Dat geldt ook voor de producten die je nog wilt gebruiken wanneer je al klaar bent met je programma en je in het zogenaamde aftercare traject zit. De prijzen van je abonnement zijn inclusief:

Alle maaltijdvervangers die je in die periode nodig hebt voor het goed uitvoeren van ons programma
Weegmomenten
24/7 bereikbaarheid
Positive Mindset Coaching

Prijzen:
De prijzen lopen uiteen per programma en per fase, hieronder uiteengezet:

Programma 800 (28 producten per week)

4 weken all-in: 449,-
12 weken all-in: 1299,-

Programma 900 (21 producten per week)

4 weken all-in: 379,-
12 weken all-in: 1049,-

Opbouwprogramma 900/1050/1200 (21 producten per week)

4 weken all-in: 379,-

Opbouwprogramma 1350/1500 (14 producten per week)

4 weken all-in: 249,-

Online Coaching:
Voor alle klanten die onze programma’s online volgen, gelden dezelfde veranderingen en dezelfde prijzen. Zij ontvangen een code om hun producten te kunnen bestellen in de webshop.

Project LIJFCHANGER
De prijzen en opzet van Project LIJFCHANGER zullen niet veranderen. Wat wel verandert is dat vanaf 1 mei 2024 ook per vier weken kan worden afgerekend. Omdat wij willen aanmoedigen dat er in één keer wordt afgerekend, zal de prijs bij vierwekelijkse betaling ook hier weer wat hoger zijn, maar we hopen dit programma op deze manier voor meer mensen toegankelijk te kunnen maken. De prijs voor 4 weken Project LIJFCHANGER hebben we vastgesteld op 599,- per vier weken en is geldig voor zowel de Diamond als de Platinum variant. De reden dat een chunk tijdens Project LIJFCHANGER goedkoper is, is vanwege het feit dat we betaling ineens willen aanmoedigen.

Online Olympic
Voor de klanten die Online Olympic volgen verandert er inhoudelijk niks. Zij gaan wel merken dat de prijzen per 1 mei 2024 verhoogd zullen worden in de webshop en mogelijk later deze zomer de producten die cacao bevatten nog een keer.

Hopelijk is alles op deze manier duidelijk uitgelegd. Als je vragen hebt naar aanleiding van deze mail, snap ik dat en zoals je gewend bent, ben ik 24 uur per dag bereikbaar om al je vragen te beantwoorden, Ook de vragen die ontstaan zijn na het lezen van deze mail. Er verandert best veel, maar de werkwijze blijft hetzelfde en door deze verandering hebben we ook meer grip op de resultaten, waardoor deze beter zullen worden. Daar gaan we natuurlijk nog steeds voor!

Met alle liefde, Stein

 

Kan ik je helpen?
1