Drie tips om de decembermaand door te komen

‘Holy shit! Is het nu alweer december? Nou, weet je wat?
Ik geloof het allemaal wel even, ik ga in januari wel weer beginnen.’ 

Hoe komt het toch dat december per definitie wordt gezien als een verloren maand? Ja, er zijn veel verleidingen en ja, je staat onder meer sociale druk dan in andere maanden, maar laten we eerlijk zijn. Als je realistisch bent, zijn er hooguit vier dagen die extra lastig zijn.
En dus 27 (!) die net als alle andere dagen zijn!
Mindset is alles en wanneer jij ervoor zorgt dat je bij het aanbreken van de maand december niet alles uit handen geeft, maar een goed plan maakt hoe je deze maand wilt doorkomen, sta je gelijk al met 1-0 voor.
Daarnaast is het verstandig om een doel vast te stellen voor jezelf. Waar wil jij staan op 1 januari 2024. Wat wil je hebben bereikt? En wat voor een gevoel zal het  je geven als het je is gelukt? Beeld het jezelf in, zie het voor je! En zorg ervoor dat je afspraken maakt met jezelf die ervoor zorgen dat je deze doelen ook zult halen. Je laat jezelf toch niet in de steek?
En praktisch gezien kunnen we niet vaak genoeg zeggen: The Rule of Three is HEILIG!
1.) Eet minimaal drie producten per dag. Hierdoor ben je gevuld en heb je minder drang naar andere dingen. Daarnaast krijg je zo alle vitamines en mineralen binnen die je nodig hebt. Een absolute must om de moeilijke dagen op een verantwoorde manier door te komen.
2.) Eet en drink niks wat je programma verstoort. Blijf nadenken als je iets extra’s pakt. Blijf weg bij alcohol, suikers en koolhydraten. Deze verstoren de werking van je programma direct en zorgen voor meer drang naar slechte keuzes. Je maakt het jezelf onnodig moeilijk als je hieraan toegeeft. Doe je zelf dus een lol en blijf nadenken!
3.) Drink minimaal 3 liter water per dag. Niet alleen om alle afvalstoffen goed af te blijven voeren, maar ook omdat je dat een voller gevoel zult ervaren, waardoor de drang om toe te geven aan andere verleidingen minder groot zal zijn.
Klinkt makkelijk zo he? We begrijpen echt wel dat het in het moment hartstikke lastig kan zijn om niet terug te vallen in oude, soms zelfs destructieve gewoontes. En daarom is het belangrijk om vooruit te kijken. Begin dus vandaag al met het maken van je plan en het bedenken van wat je 1 januari bereikt wilt hebben. Overleg met je coach, vraag om extra uitleg, tips en adviezen. We helpen je door deze maand heen. Want deze maand is absoluut geen verloren maand. Tenzij jij er zelf voor kiest om dat zo te laten zijn. Think about that!

Kan ik je helpen?
1